De heren 1 van NOVO bonden Gemini-Kangeroes aan de zegekar. | Foto: PR

Vreugde in Voorschoten voor Novo Heren 1

Sport Sport

volleybal ♦ Na een prachtige 4-0 overwinning vorige week op Servia H1 mochten de volleyballers van Novo Heren 1 het deze week opnemen tegen Gemini-Kangeroes Heren 1, uit Voorschoten.

De mannen uit Voorschoten en Noordwijk kennen elkaar wat jaartjes, zowel privé als zakelijk op het veld, en de mannen uit Voorschoten zijn iedere wedstrijd extra gebrand om tegen Novo te spelen.

De eerste set begon spannend. Een goede aanval van beide kanten en uitstekend verdedigingswerk zorgde voor een gelijk opklimmende stand. Aan het einde van de set zorgde de arbitrage voor het nodige oponthoud. Na een dubieuze wissel leek Novo vakfout te staan waarnaar de scheidsrechter handelde. Deze vakfout bleek niet gegrond, maar de scheidsrechter bleef bij zijn standpunt, wat voor de nodige reuring zorgde die naar de kant van Gemini leek te vallen. Novo wist echter zakelijk de set naar zich toe te trekken met een stand van 28-26.

De tweede set kon Novo doortrekken en het geconcentreerd afmaken. De mannen uit Voorschoten leken moeite te hebben met het opzetten van een goede aanval en moesten, al snel in de set hun meerdere erkennen. Novo won de set overtuigend met 25-19.

In de derde set leek er geen vuiltje aan de lucht voor het team van coach Cees van de Meent. Echter kwam daar halverwege verandering in. Na een paar persoonlijke fouten kon Gemini in punten uitlopen en gaven zij hun voorsprong niet meer weg. Met 25-17 maakten de mannen uit Voorschoten korte metten met Novo.

De vierde set begon Novo wederom zwak. Gemini kon het spel bepalen en wat Cees van de Meent ook probeerde, het lukte maar niet. Spelverdeler Tim Oortwijn, die halverwege de derde set uitviel wegens rugklachten, leek minder pijn te hebben in de vierde set en kon afwisselend met Jeroen van Eijk goede set-ups leveren. Met name de middenaanvallers Gijs Paulides en John Klinkenberg wisten goed te scoren. De set kon echter niet gewonnen worden. 25-20 in het voordeel van Gemini bracht een vijfde set met zich mee.

De vijfde set begon weer spannend. Het uitstekende verdedigingswerk van libero Gijs Brasjen aan de kant voor Novo, kon voor goed opgebouwde aanvallen zorgen. Met een kleine achterstand aan het einde van de set, mocht Jeroen van Eijk serveren. Gemini bleek niet gewapend tegen de service van Jeroen en moest het onderspit delven. Novo won de laatste set met 15-13.

Met een 3-2 uitzege op zak kan Novo zijn borst natmaken voor Cito Heren 2 aankomende zaterdag. Ook dit belooft weer een spannende pot te worden.