Veeaantal omwonenden maakte hun bezwaar tegen het bouwplan Sedos kenbaar door hun aanwezigheid. | Foto: Wim Siemerink
Veeaantal omwonenden maakte hun bezwaar tegen het bouwplan Sedos kenbaar door hun aanwezigheid. | Foto: Wim Siemerink

Plan voor postkantoor vindt (nog) geen genade

Algemeen Politiek

• Raad wil bezwaren van omwonenden serieus nemen

Zes weken extra tijd voor het college en de ontwikkelaar om met omwonenden op één lijn te komen. Dat was uiteindelijk de beslissing van de gemeenteraad. Een gevolg van de protesten die door een hele grote groep omwonenden werden geuit.

Het college leek blij te zijn met een initiatief van ontwikkelaar Sedos om op de plek van het voormalig postkantoor aan de Boekerslootlaan 22 appartementen te ontwikkelen. Volgens het raadsvoorstel was er geen reden om de verklaring van geen bedenkingen niet af te geven.

B&W bleken van zins snel een bouwvergunning te verlenen omdat aan alle voorwaarden zou zijn voldaan. Maar omwonenden uit Boekerslootlaan en Viverlaan hadden wel degelijk nog steeds ernstige bezwaren. Deze werden via inspreken in de commissievergadering onder de aandacht van de politiek gebracht. Vooral de behandeling van de ingediende zienswijzen kreeg veel kritiek want diverse indieners voelden zich bepaald niet serieus genomen. Dat zou blijken uit de beperkte samenvatting die het college als basis van de beslissing in het midden bracht.

Debat

Verantwoordelijk wethouder Bakker kon de commissie niet overtuigen van zijn visie waardoor besloten werd om er in de gemeenteraad nog eens over te debatteren. In dit debat kwamen hoogte en massaliteit opnieuw aan de orde en natuurlijk ging het ook over parkeren. Bovendien was er kritiek op het ontwerp en als gevolg de schaduwwerking.

De fractie van Puur bleek geen bezwaren te herkennen en in een uitgebreide uiteenzetting werd het voorstel daarom verdedigd. Maar de overige partijen wensten toch een amendement in te brengen dat uitstel bedong. Dit om de ontwikkelaar de kans te geven om alsnog met omwonenden tot overeenstemming te komen. Omdat zij in de beantwoording van de zienswijzen een overtuigende weerlegging hadden kunnen ontdekken en zo langlopende bezwaarprocedures te voorkomen.

Supermarkt

Het dreigement van wethouder Bakker dat bij wijziging in de plannen de ontwikkelaar mogelijk ging kiezen voor een supermarkt ter plekke kwam wat ongeloofwaardig over. Uiteindelijk werd de tekst van het amendement aangepast maar wel met het resultaat dat tot 6 weken uitstel werd besloten.

Uit de krant