Het mooie weer was een extra cadeautje voor de sponsorloop van De Zeehonk. | Foto: Ina Verblaauw
Het mooie weer was een extra cadeautje voor de sponsorloop van De Zeehonk. | Foto: Ina Verblaauw

Sponsorloop en feest op De Zeehonk voor schoolplein

Algemeen

Maanden tevoren werd woensdag 16 mei genoteerd als datum voor een groot feest en sponsorloop bij basisschool De Zeehonk. Wie had toen kunnen bedenken dat het zulk mooi weer zou zijn.

Door Ina Verblaauw

Er was een mooi, druk programma. De sponsorloop was in twee groepen verdeeld. De jongsten renden hun rondjes om de school en de bovenbouw rende door de wijk. "We hebben vooraf de bewoners goed geïnformeerd over de loop, zodat er alleen maar bijval was uit de buurt", aldus juf Clara, lid van de schoolpleincommissie.
Want daar is het allemaal om te doen. Het mooier en veiliger maken van de twee schoolpleinen. De gemeente Noordwijk heeft een bedrag toegezegd voor de vervanging van het klimrek aan de voorzijde aan de Julianastraat, maar dat is niet toereikend om ook het achtergelegen speelplein op te knappen. Daarom is deze actie opgezet. Met plannen voor schoolpleinen met verschillende speelzones met o.a. een nieuw klimtoestel, een balanceerparcours, een vaste tafeltennistafel, een permanent Kingveld, een ludieke basket en een chillplek. Alles met een vernieuwde veilige valondergrond. En heel veel meer groen.
Om dit alles mogelijk te maken was er meer dan alleen de sponsorloop. Op het schoolplein krioelde het van kinderen, ouders en grootouders. Er viel dan ook heel veel te beleven. Schminken, een rad van fortuin, spelletjes en heel veel eten.
Vooraf waren er briefjes in de school opgehangen over gerechten. "Dan krijg je geen overlap van heel veel pannenkoeken of koekjes", zo vertelde een moeder. Door dat briefjes systeem was het aanbod aan hapjes zeer gevarieerd. Het plein van De Zeehonk bleek ook een ontmoetingsplek van oude bekenden. Al met al een gezellig, geslaagd feest met als uiteindelijke doel: nieuwe, veilige schoolpleinen,

Uit de krant