Afbeelding

NOVO Heren 1 wint bekerfinale

Algemeen Sport

Afgelopen zaterdag stonden zowel de heren als de dames van volleybalvereniging NOVO in de finale van de bekercompetitie. De heren mochten om 17:00 aantreden tegen VC Allvo uit Almere. Een geheel onbekend team voor NOVO dat op de 7e plaats in de derde divisie poule B is geëindigd. De entourage was goed en de voltallige NOVO supporters die waren meegereisd naar Beverwijk, moedigden de Noordwijkse heren luidkeels aan.

Desondanks begonnen de heren met een 0-5 achterstand, doordat ze wat moesten wennen aan de zaal en de tegenstander. Deze achterstand werd gelukkig snel ingelopen. VC Allvo had moeite met de geplaatste services van de Noordwijkers en had slechts enkele scorende spelers. NOVO kreeg grip op de set en zo ook op de wedstrijd. De eerste set won NOVO met 25-19. Zij wisten vervolgens het goede gevoel vast te houden gedurende de wedstrijd. Jeroen van Eijk toonde sterk spel aan het net, zowel spelverdelend als blokkerend en aanvallend. Daardoor kon Gijs Brasjen als interim aanvaller goed in het spel komen en menig punt scoren. Tom van de Meer was wegens een blessure gelukkig wel inzetbaar in het roze libero shirt, waardoor een sterke verdediging kon worden neergezet. De opvolgende sets werden met 25-20 en 25-17 gewonnen. Voor menig NOVO speler betekent deze 3-0 winst al de 4e beker, maar ook de nieuwe NOVO'ers Sam van Straten en Joost van Anrooij mochten in hun debuutjaar bij NOVO gelijk meegenieten van deze reeks.

Daarna mochten om 19:00 de dames van De Zeemeeuw NOVO aantreden tegen Dinto dames 3. Dinto is een jong team met meiden waarvan een aantal met Dinto Meisjes A eerder die dag al een beker hadden gewonnen. De dames van NOVO werden op hun beurt aangemoedigd door hetzelfde geel-blauwe publiek waar de heren zich tussen hadden geschaard. Met het kampioenschap op zak waren de meiden op de dubbel uit. Wat in de eerste set tot een dubbelsucces leek te leiden, ontpopte zich helaas in een verlies. NOVO was de eerste set de betere. Madelief Klinkenberg kon afwisselend spelverdelen en daarmee de middens Nienke Veenstra en Lisanne Verweij benutten om de blokkering te omzeilen. Kiki Spaninks en Marielle van de Meent konden vrijuit spelen en met geplaatste ballen scoren. Helaas kon de eerste setwinst van 25-15 niet vast gehouden worden. Het spel van NOVO werd rommelig en de passers konden de bal niet meer zuiver bij Madelief krijgen. Dinto daarentegen kwam op stoom en liet NOVO zien dat er veel talent in het team zit. Twee speelsters van Dinto hadden ook sterke serviceseries waar de Noordwijksen veel moeite mee hadden. Met setstanden van 21-25 en 22-25 in de 2e en 3e set, moest de 4e set gewonnen worden om een vijfde set af te dwingen. De Noordwijkse dames maakten het nog spannend door aan het eind met een sterke serviceserie van Ewa Adamczak een 20-24 achterstand om tot 24-24 gelijk te brengen. Helaas rondde Dinto de set zakelijk af met 24-26. Ondanks het verlies mogen de dames terug kijken op een zeer succesvol jaar mer een kampioenschap en de bekerfinale.