Afbeelding

Harp en fluit in vierde Lunchconcert

Algemeen Cultuur

In het vierde Lunchconcert van Muziek in Jeroen in de Oude Jeroenskerk treden dinsdag 23 mei het duo Sophie-Louise, bestaande uit Sophie van Dijk en Louise Berendsen. 

Duo 'Sophie-Louise' bestaat uit Sophie van Dijk en Louise Berendsen. Zij leerden elkaar op het Utrechts conservatorium kennen. Daar ontstond een samenwerking waar ze niet meer mee wilden stoppen.. Als duo werken ze aan een groot en veelzijdig repertoire, van componisten uit alle windstreken. 
Sophie is regelmatig te horen met haar solospel bij concerten in het hele land. Ook heeft ze de afgelopen jaren in veel verschillende bezettingen kamermuziek uitgevoerd. Zij heeft in verschillende orkesten gespeeld, zoals het Noord Hollands Jeugd Orkest. Sinds een aantal jaren heeft zij een vaste plaats als eerste harpiste in het studentenorkest van de TU Delft: Krashna Musika.
Louise zit in de afrondingsfase van de Master of Music. Tijdens haar studie volgde ze masterclasses bij diverse fluitisten van naam en verdiepte zich in kamermuziek voor de meest uiteenlopende bezettingen en in zeer diverse stijlen. Louise heeft een fluitschool in zowel Utrecht als Groningen, waar ze les geeft aan jong en oud.
Het programma dat Sophie-Louise dinsdag speelt, bestaat vooral uit Franse muziek van o.a. Ravel, Fauré en Saint-Saens 

Gedetailleerde info over programma en solisten staat op www.muziekinjeroen.nl. Het gratis toegankelijke concert begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Het is een in- en uitloopconcert dus iedereen mag komen en gaan wanneer hij wil. Na afloop is er een z.g. open schaal collecte.    
 

Uit de krant