Drie wethouders waren getuige van de ondertekening van de overeenkomst De Kracht van Noordwijk. | Foto: IV
Drie wethouders waren getuige van de ondertekening van de overeenkomst De Kracht van Noordwijk. | Foto: IV

De Kracht van Noordwijk

Algemeen

Drie wethouders waren aanwezig bij de ondertekening van de overeenkomst De Kracht van Noordwijk. Daarmee onderstreepten Dennis Salman, Marie-José Fles en Gerben van Duin het belang van de samenwerking tussen de diverse disciplines.

Door Ina Verblaauw

Op Sportpark Duinwetering vond de ondertekening plaats van een samenwerking tussen VV Noordwijk, ISD Bollenstreek, 's-Heerenloo, Sportief voor Werk, FriendsUnited en het Servicepunt Werk.

Aanwezig waren ook leden van de Mare Groep en het project "Op weg naar 50.000 banen".

Een gebundeld project voor allerlei mensen in de samenleving die voor korte, of langere tijd even een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mensen die in een isolement zijn geraakt en daar op eigen kracht niet uit komen. De Kracht van Noordwijk biedt de mogelijkheid voor sport, spel, ontspanning en vooral aandacht. Een gesprek of een telefoontje doet soms wonderen.
Alle deelnemende organisaties gaven voorafgaande aan de ondertekening een korte toelichting op de activiteiten en inmiddels behaalde resultaten. Veelal kleine stappen, maar wel in de goede richting.

Door het samenwerken, kan De Kracht van Noordwijk daadwerkelijk stappen zetten om mensen uit hun eenzaamheid te halen en in enkele gevallen zelfs begeleiden bij de re-integratie op de arbeidsmarkt.

Uit de krant