Wethouder van Duin zette de meiden van KNA in het zonnetje. | Foto: Ina Verblaauw
Wethouder van Duin zette de meiden van KNA in het zonnetje. | Foto: Ina Verblaauw

Twirlsters van KNA gehuldigd

Algemeen Sport

"Eerste paasdag 2017 zullen we niet snel meer vergeten", aldus wethouder Gerben van Duin. "Op die gedenkwaardige 16e april werden dames van Twirl Vereniging KNA Noordwijk in Kroatië Europees Kampioen". Vrijdag 12 mei vond de huldiging plaats van de kampioenen plaats in Sportpark Duinwetering.

Door Ina Verblaauw

Wethouder van Duin onderstreepte nogmaals het belang van sport en sportief bezig zijn. "Jullie hebben als team iets prachtigs neergezet. Een applaus voor jullie en jullie ouders, die hier volledig achterstaan en er veel voor over hebben, zodat jullie dit kunnen bereiken. Ook voor Noordwijk, in de race voor European City of Sport 2017, een belangrijke gebeurtenis".

Van Duin had ook nog een cadeau meegenomen. "Vorig jaar kregen jullie een avond bowlen aangeboden. Een week later sloot de bowling haar deuren. Dit jaar gaan jullie gegarandeerd een avond bowlen bij Flamingo Bowling. En laat horen wanneer jullie gaan, ik kom graag kijken".

Het team was geen favoriet; de derde plek leek het hoogst haalbare. "Maar die dag klopte alles: de combinatie van muziek, sport, het team, de batons, de elegantie, echt alles, aldus Brechtje (19). Zij won voor de derde keer een Europese titel.

Na de huldiging en de bloemen werd een film vertoond over het EK. Zo kon iedereen die er toen bij was opnieuw genieten van het succes en zij die er niet bij waren, alsnog het evenement zien en horen.

Uit de krant