Martijn Walter kopt de 1-0)over de keeper van Silvolde heen. | Foto: Johanna Wever
Foto's

SJC gaat toch naar de nacompetitie

Algemeen Sport

Een derde plaats in de eindranglijst met een vervangende eerste periodetitel op zak. Met als beloning deelname aan de nacompetitie. Een puike prestatie van SJC als promovendus in de hoofdklasse. En dit geweldige succes smaakt bij de meeste supporters simpelweg naar nog veel meer.

Vorige week leek SJC alle kansen op de nacompetitie te hebben vergooid. Het verlies in Meppel tegen MSC was een enorme tegenvaller en werd hier en daar kritisch beschouwd. Was de voorbereiding wel oké? Werd de kans op promoveren wel serieus genomen? Deze week liet SJC tegen Silvolde uiteindelijk zien dat het nadrukkelijk aanspraak wilde maken op de nacompetitie. En omdat Hollandia in hun thuiswedstrijd niet verder wist te komen dan een schamele 0-0, konden de zwart-witten juichend en dansend verder in het bij voorbaat al georganiseerde feestje in het eigen clubhuis.

Lange bal

Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat SJC een ruime overwinning zou kunnen behalen Aanvankelijk kwam men moeilijk aan combineren toe en werd de lange bal te vaak gehanteerd. Als kijkspel was het bepaald onvoldoende omdat ook Silvolde nauwelijks tot oogstrelend voetbal in staat bleek. De rust kwam daarom met een 0-0 stand. Na rust was er toch sprake van een ander SJC. Met dezelfde inzet maar meer combinerend dan voor rust werd SJC langzaam de bovenliggende partij. Die toch weer het meeste gevaar kon stichten vanuit spelhervattingen. Eerst was Verweij er al dichtbij maar even later was het Marijn Walter die raak kopte vanuit een corner van Timo Ruigrok: 1-0.

Offensief

Silvolde wilde direct via een offensief de gelijkmaker forceren. Maar De SJC-verdediging bleef deze keer zeer attent. De ploeg leek de wedstrijd professioneel uit te spelen. Totdat in de allerlaatste minuten nog 2 kansen werden benut. Eerst was het Sven Goosen die via Walter en van der Zalm de roos wist te raken: 2-0. En via Stef van der Zalm werd het in de laatste seconden ook nog eens 3-0.

Na het laatste fluitsignaal was het nog even gespannen wachten op de uitslag bij Hollandia. Toen bleek dat die ploeg gelijk had gespeeld was er eerst een vreugdedans op het speelveld. Waarna in het clubhuis het feest kon worden voortgezet.

SJC moet nu via een dubbel treffen met Quick Den Haag een volgende ronde weten af te dwingen. De eerst wedstrijd is thuis op donderdagavond. De return is dan op zondag in het stadion van de Hagenaars.