Al snel zat iedereen het nieuwe Schepnet te lezen. | Foto Joke van der Zanden
Al snel zat iedereen het nieuwe Schepnet te lezen. | Foto Joke van der Zanden
Foto's

Schepnet van Hoogwaak is een glossy geworden

Algemeen

hoogwaak ♦ Het al 45 jaar oude maandblad 'Het Schepnet' is in een nieuw jasje gestoken. Dat was weer een goede reden voor koffie met taart voor de bewoners van Hoogwaak.

Het restaurant de Duinpan van Groot Hoogwaak zat vol met bewoners die gezellig aan de koffie met gebak zaten in afwachting van de presentatie van een nieuw 'Schepnet'.

"Ik heb hier het eerste exemplaar van 'Het Schepnet' van 45 jaar geleden," vertelde directeur Hans van Fulpen. "De toenmalige directeur, de heer Bouman, schreef daar destijds het voorwoord in. Hij verklaarde toen de naam 'Schepnet'. Met een schepnet haal je wat op en sommige dingen gooi je er weer uit. Er stond ook een lijst met voorgedragen namen in die het niet zijn geworden, zoals: Zeebind, De nieuwe Noordwijker, Contactsleutel, Klessebes, Hoogkwaak etc.

Het huidige Schepnet had 50 pagina's en ik neem aan dat u die niet allemaal las". Daar vergiste Hans van Fulpen zich in. De bewoners zijn erg gehecht aan hun 'Schepnet' en ze lezen hem van voor tot achter en van achter tot voor helemaal door.
De Glossy komt 6 keer per jaar uit, heeft 24 bladzijden en de opmaak en ontwerp zijn gedaan door Mooijontwerp. De thema-avonden van restaurant 'De Duinpan' staan erin, de activiteiten van de recreanette waar je een strippenkaart voor kunt kopen, een artikel over 400 jaar zorg in Noordwijk etc. Verder een dubbele pagina met het activiteiten aanbod en flink wat advertenties.

Diny Verhoeven, bewoonster van résidence Oranje, prijkte op de voorpagina en kreeg het eerste exemplaar uitgereikt door Hans van Fulpen. Omdat haar foto ook op de taart stond mocht ze als eerste de taart aansnijden. Het nieuwe 'Schepnet' werd uitgedeeld en al snel zat iedereen te lezen.

Door Joke van der Zanden

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant