Afbeelding

Johanna is Groot Noortukker 2017

Algemeen

carnaval ♦ Tijdens de seniorenmiddag van de Carnavalsvereniging werd 18 februari in het Northgo College de 85-jarige Johanna van der Niet-van der Wiel uitgeroepen tot Groot Noordwijker 2017 en ontving zij alle bijbehorende attributen en eer.

Door Joke van der Zanden

Het was weer heel gezellig op de seniorenmiddag. Na de jaarlijkse boerenkoolmaaltijd begon het feestprogramma. De hele carnavalsvereniging presenteerde zich voor en op het podium en de dansmariekes lieten allemaal hun gardedans zien, te beginnen met voor het eerst dit jaar de schattige minioren en eindigde met de prinsengarde. Een optreden van Daan de Mooy en Greet met nostalgische meezingliedjes viel in goede smaak. Speciaal voor de senioren had de carnavalsjeugd een enthousiaste act waar iedereen vrolijk van werd.

Hoge onderscheiding

De onderscheiding van de carnavalsvereniging wordt verleend op grond van Johanna's inzet als vrijwilligster van de koffieronde voor de bewoners van Groot Hoogwaak, haar inzet als coupeuse voor de Echo der Duinen, 15 jaar inzet voor de Vrouwenbond Passage blije en droevige dagen en dat allemaal op hoge leeftijd. Johanna heeft vroeger mondharmonica gespeeld bij Concordia en heeft daar haar man Jan ontmoet. Ze is ook nog jarenlang lid geweest van de gymvereniging DOS, gaat nog jaarlijks op reis met 5 dames, neemt deel aan de damesgym in het Trefpunt, lost kruiswoordpuzzels op, speelt bingo bij Hoogwaak en in het Trefpunt en eenmaal per maand bloemschikken.

Naast de onderscheiding ontving ze een persoonlijk kunstwerk van John Caspers. Carnavalswethouder Gerben van Duin vulde aan: "deze eretitel is belangrijker dan een lintje van de koning. Deze komt van veel mensen uit Noordwijk. U bent nog uit de tijd dat er een touwtje uit de brievenbus hing. Het woord naastenliefde is voor u vanzelfsprekend. We moeten terug naar die tijd en weer voor elkaar zorgen. U doet dat vanzelf, het zit gewoon in uw hart."

"Het carnaval kan pas beginnen als de seniorenmiddag is geslaagd", riep Jos en de polonaise werd weer ingezet.

Afbeelding

Uit de krant