Afbeelding

Wels Angels gaan ronde verder in DBBR-beker

Algemeen Sport

darts ♦ Afgelopen week stond de derde bekerronde op het programma. Er waren nog twee Noordwijkse ploegen vertegenwoordigd bij de laatste 32. De Wels Angels in de reguliere competie spelend in de eerste divisie en De Welsdogs spelend in de tweede divisie.

De Welsdogs hadden het op papier zachtst gezegd niet makkelijk. Het lot had bepaald dat zij de koploper van de Eredivisie, Ramsjes Sjaffies, op bezoek kregen in Café De Wels. Het sterkste team van de regio dus. Onder andere Roland Scholten stond in de basis bij Ramses Sjaffies. Scholten is tegenwoordig vooral bekend als darts-analist op RTL 7, maar in zijn actieve loopbaan wist hij de nodige prijzen bij elkaar te gooien. Zo wist hij in 1993 de World Cup Singels en in 2004 de UK-Open te winnen en stond hij in 2006 in de finale van de Premier League. In zijn hele loopbaan heeft Scholten een kleine half miljoen pond aan prijzengeld bij elkaar gegooid. U begrijpt dat dit geen gemakkelijke opgave was voor De Welsdogs. Het werd dan ook een walk-over, met een 9-0 uitslag in het voordeel van de Ramses Sjaffies.

De Wels Angels hadden het op papier een stuk makkelijker. Zij mochten het uit in Roelofarendsveen gaan opnemen tegen de Black Adders, een middenmoter uit de tweede divisie. De Wels Angels hadden het toch knap lastig in de beginfase. Twee keer kwamen zij op voorsprong bij de singels, dankzij overwinningen van Ron van Harskamp en Ronald van der Meer, maar evenzoveel keer kwamen de Black Adders terug op gelijke hoogte. Maar na de overtuigende 3-0 overwinning van het duo Marco en Robertino Zonneveld in het eerst koppel was het verweer gebroken. De resterende drie koppels werden ook een prooi voor de Wels Angels en ook het teamgame werd nog winnend afgesloten. De Wels Angels wisten zich hierdoor met een 7-2 zege te plaatsen bij de laatste 16 van de DBBR-beker.

De vierde bekerronde vindt plaats in de week van 10 april, houd www.dbbr.nl/dbbr-beker in de gaten voor de loting.

Uit de krant