Welkome winst voor SJC op Amsterdamse JOS: 0-2

Algemeen Sport

voetbal ♦ De kersverse sportploeg van het jaar lijkt op weg om er ook in 2017 weer iets bijzonders van te maken. Na een wat onwennige start werd de opgaande lijn eind vorig jaar weer opgepakt. En na de winterstop gewoon doorgezet.

SJC stond voor de opgave zich op het Amsterdamse JOS te revancheren. In de thuiswedstrijd werd in de slotseconden onverdiend een gelijkmaker geïncasseerd. Ook deze middag zag men een zelfde spelbeeld. In potentie 2 gelijkwaardige ploegen maar waarbij SJC op tactische wijze een visueel overwicht veroverde.

Met druk op de bal en door heel vroeg te storen werd JOS op afstand gehouden. En in balbezit werd niet oogstrelend maar efficiënt en behoedzaam gespeeld, loerend op een schaarse kans. Die kwam er slechts een paar keer. Eerst was het Martijn Walter die voor onrust bij de Amsterdammers zorgde. En even later was het Stef van der Zalm die van af de achterlijn een gevaarlijk lijkende voorzet kon afleveren. Maar beide keren kwam JOS met de schrik vrij.


Toch nog

Met nog 3 minuten op de klok kwam plots toch nog de gewenste treffer via een aanval uit het boekje. Het uiteindelijke schot van Stef van der Zalm dreigde naast te gaan maar een zeer attent inkomende Sven Goosen trof met een intikker het net: 0-1.

Tot aan de thee werd het even billenknijpen want JOS zocht direct en nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Maar het verlossende rustsignaal kwam zonder dat er nog werd gescoord.
Na rust kwam het te verwachten offensief van de Amsterdammers. SJC liet zich terugdringen maar hield de organisatie goed in stand. Waardoor de verdediging steeds op tijd kon ingrijpen en er in de omschakeling de gebruikelijke kansen ontstonden. Hierbij waren het van Heijningen en van der Zalm die een doelpunt op de schoen hadden maar beiden hun inzet naast zagen vliegen.


Initiatief

Gedurende het verloop kwam het initiatief terug bij het vroeg storende SJC. Door de kleine marge bleef het echter lange tijd spannend. Uiteindelijk lag JOS langzaam het hoofd in de schoot. Daar profiteerde de ingevallen Dandy Steenvoorden nadrukkelijk van door een fraaie solo van Martijn Walter op diens aangeven fraai af te ronden: 0-2.
Doordat koploper ADO '20 en Woezik tegen elkaar gelijk speelden werd het gat naar de top van de ranglijst weer kleiner. De Noordwijkers hebben slechts 2 verliespunten meer dan koplopers ADO'20 en Silvolde.

De uitwedstrijd van zondag is een inhaalwedstrijd tegen concurrent Hollandia uit Hoorn. Een verdedigend ingestelde ploeg die nog steeds meedoet in de kampioensstrijd. Een overwinning brengt.

Uit de krant