Afbeelding

'Regel uw overheidszaken digitaal'

Algemeen Kort nieuws

cursus ♦ Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen: dat gaat tegenwoordig allemaal via internet. Heeft u moeite met het werken op de computer? Bezit u nog geen DigiD? Volg dan de cursus 'Regel uw overheidszaken digitaal' in de Bibliotheek aan de Akkerwinde 1A. 

In deze cursus leert men stap voor stap hoe de digitale overheid werkt. men leert bijvoorbeeld afspraken te maken met de gemeente Noordwijk via het digitaal loket, huur- en zorgtoeslagen aan te vragen en op een snelle en veilige manier informatie van de overheid te vinden. Ook krijgt men te zien hoe de sites van de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank en het UWV werken. Wie nog geen DigiD – de eigen digitale handtekening - heeft, leert hoe die aan te maken. 

Er wordt gewerkt in kleine groepjes volgens het landelijke programma Digisterker. Men krijgt les van gecertificeerde docenten, gebruikt een laptop van de Bibliotheek Bollenstreek en ontvangt een werkboek. Natuurlijk wordt zorgvuldig omgegaan met privacygevoelige informatie. 

De cursus wordt op vier woensdagochtenden gehouden in de Bibliotheek van Noordwijk. Deze cursus is tot stand gekomen met financiering van de gemeente Noordwijk en is alleen bedoeld voor inwoners van Noordwijk. 

Cursusdata: Woensdag 8, 22 en 29 maart en 5 april van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde 1 A. Kosten: € 15,- voor leden en € 20,- voor niet-leden van de Bibliotheek. Aanmelden kan op www.bibliotheekbollenstreek.nl/digisterker of in de bibliotheek.
 

Uit de krant