Afbeelding

Golf businesscompetitie kent spectaculaire groei

Algemeen

• Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup groeit met 50%

regio ♦ Maandagavond 13 februari vond in 't Koetshuys van Landgoed & Golfbaan Tespelduyn te Noordwijkerhout de loting plaats voor het tweede seizoen van de Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup, een golfcompetitie speciaal voor bedrijven uit de Duin- & Bollenstreek. Gedurende deze competitie staat golfend netwerken op een zelf gekozen tijdstip centraal. De competitie is een uitstekend platform om op ontspannende wijze nieuwe relaties te leren kennen tijdens een rondje golfen!

Met ruim 60 aanwezigen waren bijna alle 48 deelnemende teams vertegenwoordigd toen directeur Michiel Kolff namens de hoofdsponsor en naamdrager Rabobank Bollenstreek, de loting verrichtte. "Als Rabobank hebben wij vanaf de start veel geloof in het concept en wij hebben onze naam dan ook voor meerdere jaren aan deze competitie verbonden," aldus Kolff. "Hoe mooi is het als je dan hoort dat er reeds in het eerste seizoen bedrijven zaken zijn gaan doen met elkaar doordat zij elkaar leerden kennen tijdens het golfen. Exact voor díe matchmaking hebben wij onze naam eraan verbonden".

Kolff trok de balletjes voor de eerste speelronde uit de bowl zoals dat ook bij de Champions League in het voetbal gebeurt. De teams spelen tot 1 juli hun 7 poulewedstrijden. In de periode daarna worden nog 4 wedstrijden gespeeld.

Organisatoren Peter Duivenvoorde van Tespelduyn en John van der Tol van Zaken voor Zaken zijn trots op de spectaculaire groei van deze bedrijvencompetitie. "Wij hadden wel een groei voorzien, maar 50% groei hadden wij echt niet verwacht," aldus Duivenvoorde. "Juist omdat de teams op zelf gekozen tijdstippen de 11 wedstrijden kunnen spelen, kunnen wij deze groei ook goed faciliteren". 
Van der Tol vervolgt "wij hebben goed geluisterd naar de wensen en behoeften van de deelnemers uit het eerste seizoen en hebben diverse aanpassingen doorgevoerd om de competitie spannender en nog leuker te maken. Zo zullen de teams dit seizoen verschillende spelvormen (Texas Scramble, Matchplay en Stableford) spelen en wordt de strijd om de 'Cup met de grote oren' tot de laatste dag spannend gehouden".
"Wij moesten afgelopen week nog diverse belangstellenden teleurstellen en daarin zien wij enerzijds een bevestiging van het succes van de formule en anderzijds de groeipotentie voor 2018", aldus Peter Duivenvoorde. 

Op de finaledag van 30 september zullen de 48 teams de baan in gaan en de prijzen verdelen. De prijsuitreiking en het afsluitende gezamenlijke diner is dan ook weer een gezellig netwerkmoment.
 

Uit de krant