Emiel Wendt, in luchtduel met doelman Jordi de Jonghe en Reguillo Vandepitte van Hoek. | Foto: Ron van der Linden

Noordwijk blijft op koers en wint van Hoek

Algemeen Sport

voetbal ♦ Er is heel veel te vertellen over de wedstrijd van Noordwijk tegen Hoek. Een wedstrijd die op aandrang van coach Dogan Corneille kost wat kost door moest gaan.

Een psychologische nederlaag aan de concurrentie toebrengen en het goede gevoel vast houden in zijn team. Dat was de motivatie van Corneille die hij met succes overbracht binnen de groep.

Winterse omstandigheden deden aanvankelijk vermoeden dat de wedstrijd niet door kon gaan. Maar het bestuur deed een niet tevergeefs beroep op buurman Brandweer, die op aandrang van de burgemeester bereid bleken als redder in de nood op te treden. Gezamenlijk werd het kunstgras speelklaar gemaakt zodat de wedstrijd toch kon doorgaan.

Mogelijkheden

Het werd dus een bijzondere wedstrijd die uiteindelijk een bizar verloop kende. De gasten, die 2,5 uur in de bus erop hadden zitten, zagen al in de eerste minuut Westdijk voor open doel naast koppen. En sloegen zelf na het eerste kwartier toe. Pattinama tekende voor de treffer:0-1. Noordwijk zette een tandje bij en bleef voetballend gemakkelijk overeind. Waarbij zich een aantal mogelijkheden voordeden. Na eerst een afgekeurde tegentreffer was Wendt in de 36e minuut wel trefzeker: 1-1. En toen 'the man of the match' 20 minuten voor tijd de 2-1 maakte leek het pleit beslecht.

Schrik

De schrik sloeg echter de supporters om het hart toen het 2 minuten voor tijd toch nog gelijk werd. Een bepaald niet sterke actie van Bröcker luidde de gelijkmaker in: 2-2.
Teleurgesteld zakte het hoofd van Corneille tussen de knieën. De fans mopperde op de verdedigers. Maar in de allerlaatste seconden van de strijd sprong iedereen, inclusief de coach, juichend overeind toen diezelfde Bröcker Noordwijk alsnog aan de overwinning hielp 3-2.
Noordwijk lijkt goede zaken te hebben gedaan. Uit de stand blijkt dat Noordwijk koploper Ter Leede tot op 3 punten genaderd is.

Vertekend

Er is echter wel een vertekend beeld ontstaan. Ter Leede, waarvan bekend werd dat er voor komend seizoen bij hen een leegloop van huidige selectie aan komt, heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Daarbij heeft Achilles Veen (3e op de ranglijst) 5 verliespunten minder dan Noordwijk. En ook Spijkenisse kan Noordwijk nog ver voorbijstreven wanneer zij hun inhaalwedstrijden weten te winnen.

Volgende week heeft Noordwijk geen wedstrijd in het programma. Op 25 februari wacht de uitwedstrijd tegen Smitshoek. De eerdere uitspraak van Corneille, dat promoveren 'a hell of a job' zal worden blijft onveranderd van kracht. Zeker gezien het grote aantal van 31 tegengoals en omdat er verdedigend ook deze keer opnieuw niet foutloos werd gespeeld.