| Foto: Johanna Wever
foto's

SJC wint nipt van RKHVV

Algemeen Sport

voetbal ♦ SJC moest voor de eerste wedstrijd na de winterstop de lange reis maken naar het Gelderse Huissen waar ze in RKHVV de tegenstander ontmoetten die hen in de thuiswedstrijd op een zure nederlaag had getrakteerd. Het beslissende doelpunt viel toen ver in blessuretijd.

Deze keer was het echter SJC dat uiteindelijk aan het langste eind trok. En dat was een welkome winst na de wel erg lange winterstop van niet minder dan 8 weken zonder competitiewedstrijden.

Honger naar de bal was vanaf het beginsignaal kenmerkend bij de zwart-witten. Dominant aanvallend spel bracht direct al een aantal mogelijkheden. En na 6 minuten de grote kans voor Verhoek om SJC op voorsprong te zetten. Een voorzet van de goed op dreef zijnde Walter werd met een arm beroerd en daardoor mocht de SJC-er vanaf elf meter aanleggen. Tot grote teleurstelling van SJC stopte de goalie de goedgenomen penalty.

Ook na deze tegenvaller bleef SJC de betere ploeg. Wat niet wegnam dat ook RKHVV mogelijkheden kreeg. Maar gelukkig was ook keeper Schelvis een betrouwbare sluitpost. Voor rust kreeg SJC en met name Goosen en Walter nog mogelijkheden maar de brilstand bleef op het scorebord.

Na de thee stond er een ander RKHVV. Met een duidelijk meer opportunistische strijdwijze probeerde men het SJC lastiger te maken. Met als logisch gevolg dat SJC onder druk kwam te staan. Maar ook dat de ruimtes groter werden waardoor er gevaarlijke counters konden worden uitgevoerd.

Met de komst van Dandy Steenvoorden voor al Tamimy kreeg SJC iets meer aanvallende kracht en linkspoot liet zich al snel gelden. Toch kon hij niet worden voorkomen dat zich voor de verdediging een moeilijke periode voordeed. Uit een van de genoemde counters kon SJC een voorsprong forceren. Een kanonskogel vanaf de voet van Stef van de Zalm verdween snoeihard achter keeper Hemink: 0-1.

Hierna kwam er nog een alles of niets reactie van RKHVV. De ploeg putte kennelijk moed uit de ervaring van de late treffer in Noordwijk. Maar deze keer bleef men verdedigend, ondanks een paar hachelijke momenten,fier overeind en kon na het eindsignaal heel tevreden de kleedkamer worden opgezocht.

Aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen Sneek, die 2 punten voorsprong heeft op SJC en op een vierde plaats bivakkeert. Met 37 treffers blijken zij behoorlijk scorend vermogen te hebben.

Voor SJC is winst weer een kans om een plaatsje te stijgen op de ranglijst.