Enthousiast wordt de doos met Treaxpads in ontvangst genomen. | Foto: Joke van der Zanden
Enthousiast wordt de doos met Treaxpads in ontvangst genomen. | Foto: Joke van der Zanden
foto's

Treax Pads: nieuwe manier van bewegen bij Reuring

Algemeen

reuring n Paul Ruigrok van de firma Spelbus gaf dinsdag 31 januari bij Reuring een demonstratie van Treax Pads. Het is een spel voor jong en oud om te bewegen. Het spel werd geschonken door de Juliana Zusters uit Limmen.

Door Joke van der Zanden

Het beweegspel bestaat uit zes fel gekleurde platen met lichtjes aan de bovenrand. Je kunt er verschillende modules op instellen. Na je gewicht ingesteld te hebben kun je er op gaan staan en de lichtjes geven dan aan of het gewicht over beide benen goed is verdeeld.

Er is ook een loopmodule die aangeeft of je goed je hiel eerst neerzet en dan je voet naar voren afrolt. Zelfs kun je meten of je snel kunt reageren. Dat kan door met je voet de pad aan te raken als de lichtjes gaan branden, lijkt dan of je aan het dansen bent, maar je kunt de pads ook op een magnetisch bord hangen en met je handen aanraken.

Slachtoffer

Sportwethouder Gerben van Duin was het eerste slachtoffer die een demonstratie moest geven. Als snel trok hij zijn jasje uit. Els Troch van Reuring deed een geslaagde poging met haar laarzen met hoge hakken. Dat lukte wonderwel goed.

Van Duin was zeer in zijn nopjes met deze nieuwe aanwinst in het jaar dat Noordwijk European City of sport is.

"Twee jaar geleden had nog niemand van het bestaan van Reuring gehoord. Nu is het niet meer weg te denken. Veel mensen komen regelmatig bij 'Reuring' in de het sportcomplex aan de Duinwetering op bezoek. Het gaat er om dat je gezond oud wordt met een goede kwaliteit van het leven. Door in beweging te blijven kun je daar zelf veel aan doen.

Reuring geeft veel mensen veel plezier. Ga daar mee door!"

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant