Afbeelding

Frühjahrsparade bij Mozaiek Operette

Algemeen

Mozaiek Operette Noordwijk pakt voor haar jaarlijkse operetteproductie uit met de operette "Frühjahrsparade" van Robert Stolz (1880-1975).  Een typisch Weense operette van de laatste componist die heeft bijgedragen aan dit repertoire.

Stolz werd ook wel de enige authentieke Strauss-dirigent genoemd en heeft ook menig Weens Nieuwjaarsconcert gedirigeerd. De "Frühjahrsparade" is gebaseerd op een aaneenschakeling van bekende melodieën van deze componist.  Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober a.s. wordt de operette gespeeld onder regie van Jaap Dijkhuis en muzikale leiding van Joep van der Oord.

Frühjahrsparade speelt zich af in het Wenen van keizer Franz Joseph,  eind 19e eeuw. De Duitse korporaal Willi heeft een wals gecomponeerd, maar op advies van zijn ietwat naïeve, doch temperamentvolle vriendin Marika verandert hij de muziek in een marsritme.  Een goede zet, want de mars wordt als snel razend populair. Misschien wel te, aangezien de mensen zo onrustig worden en in vervoering raken, dat het tot de wildste escapades leidt. Daarom wordt het spelen van deze muziek verboden. Marika laat het er niet bij zitten en probeert via  keizer Franz Joseph in eigen persoon het verbod terug te draaien. Maar natuurlijk gebeurt er nog meer, waardoor een vrolijk en dynamische operette is ontstaan met prachtige melodieën, waarvan vele inmiddels tot het wereldrepertoire behoren.

"Frühjahrsparade" is muzikaal een aaneenschakeling van bekende romantische melodieën,  waarvan een aantal schlagers zijn geworden,  zoals "Frühjahrsparad'  ist heut", "Ich sing mein Lied, heut' nur für dich" en "Singend, klingend ruft dich das Glück". De operette zal door Mozaiek worden uitgevoerd in een Nederlandse bewerking van Jaap Dijkhuis, die ook tekent voor de regie.  Het Zaans Begeleidingsorkest wordt gedirigeerd door Joep van der Oord.  De balletten worden uitgevoerd door DC Dance uit Katwijk.   

De voorstellingen vinden plaats in Theater de Muze,  Wantveld 2 te Noordwijk aan Zee. Aanvang op vrijdag en zaterdag om 20.00 uur,  zondag 14.00 uur.  Entree € 22.  Kaarten zijn te bestellen via www.demuzenoordwijk.nl of de theaterkassa 071-3646226.

Meer informatie :  www.mozaiek-operette.nl of FB mozaïekoperette.

Uit de krant