Afbeelding

Gouda overstroomt!

Algemeen

GOUDA ♦ Op 29 oktober 2016 zal de Gouwe het oefenterrein worden voor een regionale oefening van reddingsbrigades uit de Veiligheidsregio Hollands Midden. Tijdens deze oefening zal het verlenen van eerste hulp bij incidenten op het water centraal staan. Ook wordt er aandacht besteed aan de communicatie tussen de verschillende reddingsbrigades.

Tijdens deze oefening op 29 oktober zullen alle reddingsbrigades van de Regionale Voorziening Reddingsbrigade (RVR) Hollands Midden in actie komen op de Gouwe. De RVR Hollands Midden is een samenwerkingsverband tussen de reddingsbrigades van Alphen aan den Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk en Waddinxveen. Afgelopen jaren zijn de eerste grote stappen naar een operationele samenwerking gezet. Zo was er vorig jaar de eerste regionale oefening in Leiderdorp en zal dit jaar de oefening plaatsvinden op de Gouwe. De oefeningen beginnen in de ochtend  en bestaan uit verschillende scenarios, waaronder een medische evacuatie omstreeks 13:30 uur die zal plaatsvinden bij de op de Freyr, de boot van het Zeekadetkorps Gouda. De Freyr ligt op de hoek van de Nijverheidsstraat en de Nieuwe Gouwe Westzijde in Gouda.

De RVR Hollands Midden maakt zich hard voor een (water)veilig Nederland. Preventief waar mogelijk, repressief waar nodig.

Foto: Archief Goudse Reddingsbrigade.

Uit de krant