Afbeelding

Plannen Hotels van Oranje krijgen steeds vastere vorm

Algemeen Politiek

hotels ♦ Deze week werden de bewerkte plannen in het gemeentelijk dossier van de Hotels van Oranje gepresenteerd. Vanuit de ambtelijke organisatie kregen de politici te horen en te zien dat het college samen met de eigenaren werken aan meer verbeteringen.

Met aandacht voor bouwhoogten en aan de ontwikkelingen aan de Golfweg hoek Jan van Henegouwenweg. Via de ODWH wordt nu gekeken naar het vergunningentraject dat nodig is om de bestaande Garage Johan van Rijn te betrekken in de herontwikkeling van het gebied aldaar. En te komen tot een fraaie appartementengebouw met eigen parkeervoorziening ondergronds.

Maar er was meer. Architect Diederik van Egmond liet aan de hand van beelden zien dat het plan inmiddels veel concreter wordt. Ook dat er het verzoek is van het college om op de noordwestelijke punt van bestaand hotel Oranje een uitbreiding in hoogte te realiseren. Welk verzoek nadrukkelijk in de plannen wordt meegenomen.

Van Egmond vroeg aandacht voor het vinden van de juiste Noordwijkse stijl in de bouw en de uitvoering van de gevels. En bovendien aandacht voor tuinaanleg erom heen. Hij vertelde kansen te zien in een speciaal aan het klimaat gerelateerde beplanting die bovendien bijzonder fraai zal gaan worden.

Geen vragen

Wethouder Bakker kwam voorafgaande al met de verklaring dat er veel gebeurt is in de afgelopen maanden Met veel onderzoeken onder andere naar het grondwaterpeil. Welk onderzoek aan het licht bracht dat er van lichte stijging sprake zal zijn maar ook dat de problemen eenvoudig oplosbaar zijn.

Opvallend was dat er vanuit de commissie nauwelijks vragen of opmerkingen kwamen. Kennelijk was alles al bekend want het ontbrak aan complimenten en zelfs aan kritische geluiden. Zodat de presentatoren snel en tevreden hun inbreng konden afsluiten.

Uit de krant