De Belgische ambassadeur onthulde de tegel van de Belgische astronaut Frank de Winne. | Foto & tekst: Joke van der Zanden
De Belgische ambassadeur onthulde de tegel van de Belgische astronaut Frank de Winne. | Foto & tekst: Joke van der Zanden

Drie nieuwe astronautentegels

Algemeen

handen ♦ Afgelopen zaterdag werden op de Walk of Space op de Koningin Wilhelmina Boulevard weer 3 nieuwe astronautentegels onthuld met handdrukken van astronauten. Met elke astronautentegel die wordt toegevoegd laat Noordijk zien dat ruimtevaart voor Noordwijk heel belangrijk is.

Er liggen al tegels van Wubbo Ockels, André Kuipers, Lodewijk van den Berg en Ed Mitchel. Daar zijn nu tegels bijgekomen van de Belg Frank de Winne, de Italiaan Paolo Nespoli en de Duitser Alexander Gerst. Zelf konden deze astronauten niet naar Noordwijk komen omdat ze alweer in training zijn voor een volgende ruimtevlucht. De Belgische ambassadeur C.L.C. Hoornaert en de Italiaanse ambassadeur A. Perugini waren wel aanwezig om de tegels te onthullen.

Het onthullen van de tegels maakte onderdeel uit van de 'Space to be maand'. Burgemeester Rijpstra benadrukte dat in het jaar van 150 jaar Noordwijk als badplaats wordt gevierd, Noordwijk the space to be is. Ook zou hij graag wat meer vrouwen in de ruimtevaart zien. Franco Ongaro, directeur van ESA ESTEC wist in zijn beste Nederlands te melden dat er 2 vrouwen als astronaut actief zijn en dat ze beslist ook een keer worden geëerd op The Walk of Space in Noordwijk.

Uit de krant