Stichting Vrije Horizon overhandigde op dinsdag 4 oktober een dik pak handtekeningen aan de voorzitster van de Tweede Kamer. | Foto: PR
Stichting Vrije Horizon overhandigde op dinsdag 4 oktober een dik pak handtekeningen aan de voorzitster van de Tweede Kamer. | Foto: PR

53.264 handtekeningen voor IJmuiden Ver

Algemeen

windmolens ♦ Op 4 oktober hebben vertegenwoordigers van de kustgemeenten Bergen, Zandvoort, Noordwijk Katwijk, Wassenaar en Den Haag een petitie overhandigd aan de Tweede Kamer Commissie Economische Zaken / Energie.

Mevrouw Roos Vermeij, voorzitster van de Tweede Kamer Commissie, nam de 53.264 handtekeningen in ontvangst van Albert Korper, voorzitter Stichting Vrije Horizon.
De handtekeningen zijn opgehaald door Stichting Vrije Horizon en Stichting Verplaats Windmolens Hollandse Kust. Ondertekenaars zijn niet tegen duurzame energie en niet tegen windmolens maar wel tegen de locatie voor de Hollandse Kust.
Recentelijk hebben rapporten, die zijn opgemaakt in opdracht van Stichting Vrije Horizon, door ECN en Ardo de Graaf Advies aangetoond, dat windmolenparken bouwen op IJmuiden Ver veel aantrekkelijke is zowel economisch als ecologisch. De petitie is ondertekend door kustbewoners en kustbezoekers uit heel Nederland en daarbuiten.
Vrijwel alle woordvoerders van de Tweede Kamer fracties waren aanwezig. De aanbieders kregen ruim de tijd om met hen inhoudelijk te discussiëren over het alternatief IJmuiden Ver.

Uit de krant