Afbeelding

Welwillendheid moet kelder voor Zeemeeuw mogelijk maken

Politiek Politiek

zeemeeuw ♦ Terwijl gasten op het strand van de laatste zomerse dagen genieten blijken ondernemers al weer druk met de toekomst. Op de raadsagenda van 6 oktober staat een opmerkelijke en zeer uitgebreide brief.

Een brief van Jan Klinkenberg die in de laatste alinea de volgende smeekbede bevat: 'We doen een beroep op de gemeente om mee te denken. Een gemeente die bereid is om ons familiebedrijf dat veel werkgelegenheid biedt (70 medewerkers) te ondersteunen door nog eens met elkaar te overleggen of er toch niet een mogelijkheid is om gebruik te maken van bijvoorbeeld een afwijkingsbevoegdheid, vooruitlopend op een toekomstige aanpassing in het bestemmingsplan Zee, Strand en Duin. Of een andere constructie die het mogelijk maakt om toch te kunnen gaan bouwen met onderkeldering'.

Het gaat om de mogelijkheid tot onderkeldering van Strandpaviljoen De Zeemeeuw. In een lange omschrijving van de opmerkelijke historie van wat velen al noemen: 'de strijd op het strand' wordt duidelijk dat er mogelijk rechtsongelijkheid is ontstaan. De Zeemeeuw zou inmiddels het slachtoffer zijn van de vroege realisatie van hun prachtige strandpaviljoen. Recent hebben andere bedrijven hun hele paviljoen kunnen onderkelderen. Bij de Zeemeeuw blijkt dit technisch onmogelijk hoewel er in 2014 wel vergunning is verleend. Maar slechts voor onder het hoofdgebouw. Eigenbaar Jan Klinkenberg wil nu onder een nieuw te bouwen uitbreiding de mogelijkheid om daar 50 vierkante meter te onderkelderen. Daar wil de gemeente niet aan meewerken. Vandaar nu een beroep van de ondernemer op de goedwillendheid van college en gemeenteraad.

Uit de krant