Afbeelding

Boekpresentatie Felix Weber

zondag 23 oktober 2016 13:00 tot 17:00

Zondag 23 oktober


Uitgeverij Boekerij / Meulenhoff en van der MEER/Het Cultuurcafé nodigen u van harte uit voor de presentatie van de literaire thriller Tot stof van Felix Weber.


1949. De oorlog is voorbij, maar nog niet vergeten. Een verontrustende thriller waarin feit en fictie ingenieus met elkaar zijn verweven, geïnspireerd op een waargebeurde doofpotaffaire.
Verzetsstrijder Siem Coburg leidt na de Tweede Wereldoorlog een verbitterd, teruggetrokken bestaan op een afgelegen woonboot. In 1949 wordt hij benaderd door een boer die hem tijdens de oorlog heeft gered. De gehandicapte kleinzoon van de boer is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen in een internaat voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. Coburg reist af naar Limburg en komt terecht in een wereld waarin iedereen zwijgt. Tijdens zijn onderzoek ontdekt hij dat in het internaat het ene na het andere kind een onnatuurlijke dood sterft. Daarop keren de geestelijken en de inwoners van het dorp zich tegen de al te nieuwsgierige buitenstaander.

Als boekverkoper word je een enkele keer verrast door uitzonderlijke kwaliteit van eigen bodem; Felix Weber kan dat. De hoofdpersoon uit zijn nieuwe literaire thriller Tot stof ploegt je leven binnen en bijt zich in je vast om je een onbekend en niet zo mooi stukje Nederlands oorlogsverleden te laten ervaren. Aldus Peter van Blanken

Felix Weber is de pseudoniem van een bekroonde auteur. Navraag bij de uitgever levert geen resultaat op. Wie zit er achter Weber? En waarom schrijft diegene onder een andere naam?.

Een ieder is welkom zondag 23 oktober om 13.00 uur bij van der MEER/Het Cultuurcafé aan de Keuvel 1 in Noordiwjk. Toegang vrij, wel graag even reserveren via www.hetcultuurcafe.nl